setembre 27, 2005 Off

Surrogate Cities, Heiner Goebbels al teatre la Fenice, Venècia

By in FABRICA, General

Bufff estic mort! ara mateix estic en un tren, tornant de Venècia cap a Treviso… Són les 21:20 i porto a venècia des de les 10 del mati, i això que és dissabte!  I a sobre, demà em toca venir de nou! pffff La veritat és que val molt la pena, no paro d’anar amunt i avall pel teatre de La Fenice (fotos), mentre provem/canviem tot el que cal per a que tot quedi perfecte el dia del directe!

Pel nostre troçet d’espectacle utilitzem 3 G5’s; un està al costat de l’escenari i és l’encarregat de recol·lectar les imatges de vàries webcams del món en directe i de reproduir-les en funció del que se li digui… La gràcia és que es carreguen imatges de 30 webcams diferents; es van guardant imatges de les diferents webcams de manera que en tenim una cada minut més o menys… El resultat és que de cada webcam, al cap d’una estona, es pot fer una animació a càmera ràpida ja que cada imatge representa un minut… Això permet evidenciar canvis de llum, gent que camina, trànsit, ombres que s’allarguen, etc…. Mitjançant el teclat es pot triar quina webcam es reprodueix a cada moment, a quina velocitat es reprodueixen les imatges, i de quantes imatges consta el bucle constant en aquella font… De manera que es pot aturar el temps fent passar només 2 imatges, o fer-ne passar 48 de manera que en menys de 2 segons transcorren 48 minuts de la webcam…. Dóna molt de joc, i si se sincronitza bé amb la pista, l’efecte és força impactant!

Això és el que fa l’ordinador de l’escenari; després en tenim 2 més a l’altre punta de la Fenice; al balcó que dona a la façana… Un d’ells té una càmera connectada, de manera que una de les webcams que es mostren a l’escenari està al mateix teatre… L’altre G5 està connectat a un projector molt potent que mostra la seqüència que recull la càmera de la Fenice sobre l’edifici que hi ha just davant; una església.

El meu cap (Andy Cameron) serà el responsble de “tocar” l’instrument visual que hem construït; però m’ha estat fent practicar en cas de que fos necessari (bufff!)…

Sembla senzill, però porto des de dijous passat  (weekend inclòs, avui és dilluns) anant cada dia a la Fenice pe runa cosa o altra!
Img 3252
Transportant ordinadors pels canals de Venècia

Img 3266
L’entrada de mercaderies del teatre La Fenice

Img 3295
L’orquestra practicant, des d’un dels balcons del teatre.

Img 3319
El BackStage de la Fenice.
Img 3348
Assaigs a l’escenari; des de primera fila

               
Un tall de l’assaig

               
Un tall de la nostra obra; “Die Faus – Heiner Goebbels”

PD: tant el video com el tall de música necessiten l’útlima versió QuickTime.

Comments are closed.